Marjo van Zalk 
Mental coach 

Over mij

Eenvoud = Kracht! 

Alle kracht die je nodig hebt om te leven zoals je dat beoogt, is in jouzelf aanwezig. Dat is mijn vaste overtuiging sinds ik vanaf 2004 mensen begeleid bij hun mentale processen. Oorspronkelijk (1980) kom ik uit de jeugdhulpverlening (behandelcentrum zeer moeilijk opvoedbare jongeren). Na 10 jaar met diverse groepen te hebben gewerkt heb ik de stap naar het bedrijfsleven gemaakt waar ik o.a. leidinggevende posities had en uitgebreide ervaring opdeed in zowel de profit‐ als de non profit sector.

Ik begeleid mensen bij het inzichtelijk krijgen van patronen zodat er begrip komt voor situaties en gedrag. Dit kan in allerlei fasen van een mensenleven plaats vinden. Mijn cliënten zijn zowel jongeren als volwassenen. Bij de begeleiding wordt ervan uitgegaan dat mensen alles in huis hebben om zichzelf met hun individuele mogelijkheden en belemmeringen te ontwikkelen. 

Mijn specialisme ligt bij burn‐out en stress gerelateerde klachten. Ik heb mij verdiept en geschoold in mijn interesses zoals communicatie, gedragsbiologie, bio‐psychologie, bio en neurofeedback, filosofie en Jungs archetypen. In mijn werk richt ik mij op iemands kracht en eigen verantwoordelijkheid. Authenticiteit en autonomie zijn voor mij van grote waarde. Ruimte voor zingevingsvragen hoort vanzelfsprekend thuis in de gesprekken.

Coaching bestaat niet alleen uit praten. Het is mogelijk om een paard mee te laten doen of al wandelend tot inzichten te komen. Resultaat van elk coachtraject blijft dat jíj jezelf ontwikkelt. Mentaal weerbaar en veerkrachtig.

Ik sta voor energieke, krachtige en heldere communicatie, de discussie voorbij en op weg in dialoog! 

 

Leer mij beter kennen door het lezen van mijn blogs 

 

 

21.08.2017

Waardig oud worden

Prachtig oude bomen sieren de oprijlaan naar het oude huis waar generaties lang een familie woont die in evenwicht met de natuur leeft en werkt. Een grote dikke tak van de rode beuk in de voortuin draagt nog steeds de schommel die door vele kinderen gebruikt is. Ook volwassenen schommelen nog met regelmaat onder het bladerdak van de rode beuk. Muizenissen verdwijnen uit je hoofd en het kan niet anders dan dat het ritme van de schommel je hart tot rust brengt….

Alles ademt het verhaal van het leven. De hoogte punten, de diepte punten, de inzichten, het werk, het leven in vertrouwen op de seizoenen. Altijd weer wordt het lente en zomer en herfst en maant de winter ons tot introspectie zodat wij met een nieuwe groeiring een nieuwe lente kunnen begroeten.
 
Ouder worden gaat niet over leuk of niet leuk. Het gaat over in acceptatie leven met dat wat op dit moment is. Oude bomen worden met bewondering bekeken, met ontzag voor hun kracht en groei en dat wat zij mogelijk allemaal hebben gezien aan de voet van hun stam. Oude huizen worden gewaardeerd op het doorstaan van de elementen en het bieden van onderdak en warmte en het zichtbaar maken van geschiedenis.
Kunnen wij het ouder worden omarmen met net zoveel respect voor onszelf als wat wij hebben voor oude bomen en huizen?

Het is maar hoe je het ziet……..

Admin - 18:58:14 @