Marjo van Zalk 
Mental coach 

Over mij

Eenvoud = Kracht! 

Alle kracht die je nodig hebt om te leven zoals je dat beoogt, is in jouzelf aanwezig. Dat is mijn vaste overtuiging sinds ik vanaf 2004 mensen begeleid bij hun mentale processen. Oorspronkelijk (1980) kom ik uit de jeugdhulpverlening (behandelcentrum zeer moeilijk opvoedbare jongeren). Na 10 jaar met diverse groepen te hebben gewerkt heb ik de stap naar het bedrijfsleven gemaakt waar ik o.a. leidinggevende posities had en uitgebreide ervaring opdeed in zowel de profit‐ als de non profit sector.

Ik begeleid mensen bij het inzichtelijk krijgen van patronen zodat er begrip komt voor situaties en gedrag. Dit kan in allerlei fasen van een mensenleven plaats vinden. Mijn cliënten zijn zowel jongeren als volwassenen. Bij de begeleiding wordt ervan uitgegaan dat mensen alles in huis hebben om zichzelf met hun individuele mogelijkheden en belemmeringen te ontwikkelen. 

Mijn specialisme ligt bij burn‐out en stress gerelateerde klachten. Ik heb mij verdiept en geschoold in mijn interesses zoals communicatie, gedragsbiologie, bio‐psychologie, bio en neurofeedback, filosofie en Jungs archetypen. In mijn werk richt ik mij op iemands kracht en eigen verantwoordelijkheid. Authenticiteit en autonomie zijn voor mij van grote waarde. Ruimte voor zingevingsvragen hoort vanzelfsprekend thuis in de gesprekken.

Coaching bestaat niet alleen uit praten. Het is mogelijk om een paard mee te laten doen of al wandelend tot inzichten te komen. Resultaat van elk coachtraject blijft dat jíj jezelf ontwikkelt. Mentaal weerbaar en veerkrachtig.

Ik sta voor energieke, krachtige en heldere communicatie, de discussie voorbij en op weg in dialoog! 

 

Leer mij beter kennen door het lezen van mijn blogs 

 

 

21.08.2017

De juiste toon aanslaan

Vanaf mijn kindertijd tot bijna jong volwassene maakte een muzikale opvoeding een groot deel uit van onze gezinscultuur. Heel veel jaren later kwam ik tot de ontdekking dat deze opvoeding mij geleerd heeft mijn empathisch vermogen te ontwikkelen. Immers, samen muziek maken betekent heel goed naar elkaar luisteren. Zelf een heldere toon aanslaan om een zuiver akkoord te kunnen vormen met anderen. Wanneer wij dus goed naar onszelf luisteren, gaan wij een zuivere toon ontwikkelen. Vanuit onze eigen bron de ‘toon’, lees authentieke identiteit, die resoneert met de omgeving waarin wij ons bevinden. Samen met anderen kunnen wij een harmonieus en prachtig akkoord vormen.

Zuiver kunnen zingen of spelen vraagt echter veel oefening. Luisteren, doen, trainen, doorzetten en zicht blijven houden op je ontwikkeling. Hoe ruw klonk de toon eerst en hoe klinkt hij nu? Bij welke omgevingsfactoren komt mijn toon het beste tot zijn recht? Welke akoestiek heb ik daarvoor nodig? Meer of minder afstemmen op de omgeving? Elke toon draagt bij aan een compositie die bedoeld is om van te genieten.

Spelenderwijs wordt het empathisch vermogen ontwikkeld. Kunnen inbeelden hoe het akkoord zal klinken helpt om de eigen toon af te stemmen. Het gaat erom samen de frequentie te vinden waarop elk persoon zich tot zijn of haar recht voelt komen. Grondtonen, midden tonen en boventonen. De ene keer stem ik wat meer af op de ander en een andere keer gaat het in de omgekeerde volgorde. Het doet er niet toe, het belang is hetzelfde: samen een akkoord vormen. Zweverig? Integendeel. De logica en de eenvoud is van een verpletterend soort: als iedereen zijn eigen wijsje zingt dan klinkt er een koor van melodieën variërend van jubeltonen tot treurzangen. 
Alles op z’n tijd maar mét elkaar én in harmonie. Jammen en improviseren op de melodie van het leven.
Waarom zou je vals willen zingen?

Het is maar hoe je het ziet…..
 

Admin - 19:06:03 @