Marjo van Zalk 
Mental coach 

Over mij

Eenvoud = Kracht! 

Alle kracht die je nodig hebt om te leven zoals je dat beoogt, is in jouzelf aanwezig. Dat is mijn vaste overtuiging sinds ik vanaf 2004 mensen begeleid bij hun mentale processen. Oorspronkelijk (1980) kom ik uit de jeugdhulpverlening (behandelcentrum zeer moeilijk opvoedbare jongeren). Na 10 jaar met diverse groepen te hebben gewerkt heb ik de stap naar het bedrijfsleven gemaakt waar ik o.a. leidinggevende posities had en uitgebreide ervaring opdeed in zowel de profit‐ als de non profit sector.

Ik begeleid mensen bij het inzichtelijk krijgen van patronen zodat er begrip komt voor situaties en gedrag. Dit kan in allerlei fasen van een mensenleven plaats vinden. Mijn cliënten zijn zowel jongeren als volwassenen. Bij de begeleiding wordt ervan uitgegaan dat mensen alles in huis hebben om zichzelf met hun individuele mogelijkheden en belemmeringen te ontwikkelen. 

Mijn specialisme ligt bij burn‐out en stress gerelateerde klachten. Ik heb mij verdiept en geschoold in mijn interesses zoals communicatie, gedragsbiologie, bio‐psychologie, bio en neurofeedback, filosofie en Jungs archetypen. In mijn werk richt ik mij op iemands kracht en eigen verantwoordelijkheid. Authenticiteit en autonomie zijn voor mij van grote waarde. Ruimte voor zingevingsvragen hoort vanzelfsprekend thuis in de gesprekken.

Coaching bestaat niet alleen uit praten. Het is mogelijk om een paard mee te laten doen of al wandelend tot inzichten te komen. Resultaat van elk coachtraject blijft dat jíj jezelf ontwikkelt. Mentaal weerbaar en veerkrachtig.

Ik sta voor energieke, krachtige en heldere communicatie, de discussie voorbij en op weg in dialoog! 

 

Leer mij beter kennen door het lezen van mijn blogs 

 

 

24.08.2017

En nu actie!

We weten waarom we burn-out raken. Iedereen heeft iets  daarover gelezen of is er zelf mee geconfronteerd. Zeker wéten dat iedereen iemand kent die burn-out is of dat geweest is. Ook weten we wat er in het technisch in het brein gebeurd. Dat daar serieuze schade is ontstaan waarvan we moeten revalideren. Ook dat het werkgevers veel geld kost ( € 250 gemiddeld per dag) en dat hoog opgeleiden en BN’ers er ook niet aan ontkomen. Willen we nog meer lezen? of gaan we ons bezighouden met het tijdig voorkomen van mentale overbelasting? 

Het bijzondere is dat wanneer bijvoorbeeld een voedingsgoeroe zou roepen dat aardappels slecht zijn voor je gezondheid omdat je er kanker van krijgt, dan zouden heel veel mensen en masse stoppen met aardappels eten. Wanneer we heel vaak en heel hard roepen dat je je eigen grenzen moet respecteren om gezond te blijven dan is dat tegen dovemans oren gezegd. Totdat het zover is dat we door “iets” geveld worden en de dokter zegt dat we opgebrand zijn. Terugkijkend geven dan heel veel mensen toe dat ze al langere tijd voelden dat de energie op was maar toch door zijn gegaan omdat……..

Volgens mij is de angst voor baanverlies een hele grote boosdoener en zouden organisaties daar op moeten anticiperen. Hoe veilig is het binnen de organisaties voor werknemers om openlijk toe te geven dat de koek even op is? Behoefte aan een tandje lager? We hebben ondertussen ook kunnen lezen dat het effectiever (en dus productiever) is om regelmatig even te ontspannen, een blokje om te gaan tijdens de lunch en groene planten op kantoor te zetten.
Laten we nu de volgende stap nemen en met elkaar bespreken wat er nodig is om elkaar fit en geïnspireerd te houden.
Gezonde werknemers, gezonde organisatie. Bewuste managers, veerkrachtige organisaties.
http://www.de-vuurplaats.com/programma/

Admin - 18:01:44 @